Saturday, 4 February 2012

Jangan Takut Untuk Kahwin Muda

Salam u'ols...

Hari nie Mahafizah rasa happy tgk gambar-gambar kawin yang da lepas hampir dua tahun ni.. Dan bila tgk balik gambar tu, rasa "ish malunyerrrr"~~gemuk. Mana tak nya.. semggu sebelum sanding, makan x hengat.. happy sgt kot.. Org patutnya kalo nk nikah kne la diet skit kn... aku tak.. So padan lah dengan muka.. heuheuheu..

~~mok an.. x besh~~

Mahafizah boleh di katakan antara makhluk yang paling awal nikah gak la antara kawan2. Da gatal sgt kot.
Dah jodoh, alhamdulillah dpt abg tomey yg sgt memahami dan kongkong kuat~tp bertempat. Tu sbb cintaaa lebih tuh.Ada org kata watpe kawin awal2, rugi zaman remaja..Da x leh lepak2 sgt ngan memember g karok. Memula ada gak terpikir statement tuh.. cuak, takut. Tapi bila pikir balik da jumpe org yg seswai, watpe nak lambat lambatkn... KAN!!

Frankly speaking, memang Mahafizah x sedia langsung nak kawin masa tu. Dengan tak reti masaknya, tak pandai wat keje umah nya, tapi talent tu datang slow-slow. ~hari hari kol opah Alya tomey kot tanya resepi~. So, skang buleh la skit2 jadi suri rumah ni.. nasib bek dpt abg tomey yg memahami.. Daripada hari2 kitorg dok berkepit mcm kuih kapit, bek nikah jer.. nak g memana pon xde sape nak kecoh2..

Enjoy tau kawin muda ni.. Masih ada tenaga nak layan suami, lahirkan baby utk suami.. Dan selamat sepanjang masa sebab ada hero Malaya yg jagakan..Dan xdela terjebak kepada gejala2 sosial yg semakin berleluasa zaman sekarang ni.. Dan dengan kawin muda ni dapat menjadikan Mahafizah seorang wanita yang lebih matang dalam menguruskan kehidupan harian. Yang penting komunikasi kena terbaaaeekk.
Nak g enjoy ngan memember buleh, nak g "enjoy" ngn "boyfren" buleh.. sume buleh laaa.. no issue.


~~gamba enjoy kitorg.. tp nape muka abg tomey mcm kena paksa enjoy jek~~

So, jangan takut untuk menikah muda. Macam-macam yang anda akan pelajari. Belajar survive hidup. Susah senang bersama. Kalo da rasa jumpe org yg sesuai, pe tunggu lagi. pentingkan yang wajib dulu. Orang kata dgn menikah ni la kita dapat menjadi org yg lebih baik. Yang penting, sudah disahkan HALAL.
Tak caya tanya Rozeti Ilani.. My besfren ever. Dia pom nikah muda gak.


p/s : pasni sape nak wat kenduri bagi tau ek, sbb Mahafizah mmg suka mam nasik kenduri.. hehe








4 comments:

  1. ala..kalo orng tu yg xnk kawen cne?..hu3

    ReplyDelete
  2. org pompuan pon leh minang jugak.. hehe.. jgn tggu lama2, nnt lama2, dia diambil org.. haha

    ReplyDelete
  3. ala...fiza, awk advice la..hu3
    xpe2 sheila bg dia time dlu stahun ni..cewwah..hu3

    ReplyDelete